Hiking.be

Hiking.be werd opgericht in de prille lente van 2001, in een tijd dat het internet best nog avontuurlijk was. En avontuur is eigenlijk ook de de rode draad doorheen Hiking.be. Wandelclubs en wandelwegen zijn er genoeg, maar waar vind je net die ene wandeling met dat tikkeltje meer? Bij ons ligt de nadruk dan ook niet op de afstand, maar op de woeste schoonheid en het avontuurlijke karakter van de wandeling en de omgeving. Zo focussen we niet alleen op wandelen maar ok op een pak andere zaken die een avontuurlijke buitensporter leuk vindt zoals wintertrekking, gletsjerwandelen, via ferrata, kajakken, enzovoort.

Hiking.be beschrijft wandelingen, in het bijzonder onze persoonlijke selectie van de 10 mooiste / avontuurlijkste wandelingen in de Ardennen, en bespreekt daarnaast ook nog outdoor technieken en brengt het laatste outdoor nieuws met eigen gear reviews.

Hiking.be is ook een actieve outdoor community, met een forum dat teruggaat tot helemaal in de beginjaren, wat absoluut een unieke schat aan outdoor informatie bevat. Naast het forum zijn door de jaren heen nog andere modules voor de community gebouwd, zoals Gear Freak waar bezoekers zelf gear reviews kunnen schrijven, en de zeer uitgebreide GR DB, een databank waarin ieder klein stukje van de Grote Routepaden in België individueel besproken wordt, zodat je meteen weet welke stukken van welke GR de moeite zijn.

Achter de schermen van Hiking.be werkt een gepassioneerd – en een beetje gek – team van outdoorliefhebbers. Je vindt ons weekelijks in de Hoge Venen of Ardennen, vaak terwijl we het één of ander aan het uittesten zijn, of omdat we gewoon op “verkenning” gaan, op zoek naar een onontgonnen juweeltje van een wandeling. Naast de Ardennen zijn de Vogezen heel populair – onze favoriete wintertrekking bestemming – en vindt je ons meerdere keren per jaar in de Alpen, en vaak dan Chamonix, waar we een topje onveilig maken. Onze passie voor avontuur is wat ons drijft, en waar Hiking.be voor staat.

Welkom op Hiking.be!

Avontuurlijke groeten,

Mat, Woubeir, Audrey, Joeri & Manu

Reacties afgesloten