Primus gasvuur

Home Forums Hiking.be Primus gasvuur

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tvb 4 maanden, 2 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #131378

  Tvb
  Bijdrager

  Voor een weekendje kamperen met de kinderen kochten we ons recent een Primus gasvuurtje (Power Trail Duo). Nu zitten we op de camping… en werkt het niet.

  Eerst probeerden we een Campingaz busje, maar ook als we om extra een Primus gasbusje reden in een winkel in de buurt bleef hetzelfde probleem. De brander zit recht en goed aangesloten, maar bij het opendraaien van de kraan komt er geen gas uit. Ontsteken (met piezo of vlam) lukt dan ook niet. Nochtans is bij het losdraaien even een gasgeur waar te nemen, dus daaraan ligt het niet.

  We hadden vooraf de handleiding doorgenomen, dus tenzij we echt iets over het hoofd zien (zoveel knopjes zijn er niet) lijkt de brander defect… Iemand een tip?

  #131379

  Woubeir
  Bijdrager

  Wij hebben hier ook een Duo-vuurtje en ook bij ons is het over het algemeen niet evident om die te laten werken, maar uiteindelijk lukt het wel. Je moet het gasblikje wel hard aandraaien; anders werkt het bij ons ook niet. Ook als het er bij ons aanvankelijk fout opzit en er geen gas vrij komt, is er een gasgeur bij het losdraaien dus om dan direct te zeggen dat het defect is, weet ik niet of dat gaat werken.

  #131380

  Tvb
  Bijdrager

  Bedankt voor de reactie. Ondertussen merkten we dat de regelaar gewoon geen gas doorlaat, zelfs niet in de volledig open stand. Als we de regelaar er helemaal uitschroeven en voorzichtig op het ventieltje eronder drukken komt daar wel gas uit, dus aan het flesje of de aansluiting erop ligt het niet.

  Een andere kampeerder hielp ons gelukkig uit de nood, maar het toestel zelf sturen we terug voor nazicht.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.